Vergoedingen
Vergoedingen

Diabetes: Krijgen een vergoeding volgens de Simms classificatie. Nadat de huisarts, internist, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner heeft vastgesteld onder welke simms u valt. Krijgt u een vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

* Simms 0 wordt deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering

* Simms 1,2 en 3 wordt deels vergoed uit de basisverzekering.

Reumatoïde artritis:  Wordt deels vergoed vanuit de zorgverzekering.

 

Simms classificatie

Simms wat is dat?

Bij het na kijken (screenen) van de voeten van mensen met diabetes wordt de simms classificatie gehanteerd. Dit is een zogenaamde risico inventarisatie, volgens een vast protocol, waarmee we kunnen zien welke risico’s een patiënt loopt op het ontstaan van plekjes en wonden.

De Simms loopt van 0 t/m/ 3

0 = geen gevoelverlies

1 = enig gevoelverlies

2 = gevoelverlies en standafwijkingen

3 = zweren en/of amputatie

De Classificatie kan alleen vastgesteld worden na een uitgebreide screening door huisarts, internist, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner. Het is wettelijk vastgesteld dat in de basisverzekering alleen de behandeling van simms 1 t/m 3 vergoedingen in aanmerking komen. Simms 0 valt onder de aanvullende verzekering. Daarom eisen zorgverzekeraars de vermelding van de simms op de rekeningen van de patiënten. Deze verandering is het gevolg van de wijzigingen in het zorgstelsel. Dit zijn de gesteld de eisen voor 2012.

Doe mij een plezier en vraag als diabeet om een verwijsbrief voor de pedicure, zodat zij ook op de hoogte is van uw simms classificatie. En u de vergoedingen krijgt waar u recht op heeft.

Onderstaande link voor de nieuwe vergoedingen en regels voor 2016

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure

Voor al uw voetzorgen

Contact

Medisch pedicure Corine de Ruiter

Andoorn 99
8265 KK Kampen