ProVoet

De ProVoet Pedicure.

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch zwaar belasten!

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de branche organisatie ProVoet. Zij of hij geeft uw voeten die behandeling die ze zo nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt en likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van de nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en het zoveel mogelijk wegnemen van klachten behoren ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt een voetmassage met een heerlijk verzorgende voetcrème.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

Alle leden van ProVoet worden verplicht om door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!

Voeten zijn in goede handen bij een ProVoet pedicure, zij zijn namelijk:

- altijd gediplomeerd

- goed geïnformeerd over de actuele vakontwikkelingen

- instaat u te adviseren en voor te lichten over voetverzorging

- vaak gespecialiseerd in voetverzorging bijvoorbeeld diabetici en reumapatiënten.

Met andere woorden de ProVoet pedicure is een professional. Hygiëne, kwaliteit en professionaliteit staan hoog in het vaandel.

De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website. Net zoals ik dat bijna overal op heb.

 

ProCert

ProCert is een stichting opgericht in 2003 met als doel het bevorderen van kwaliteit in de pedicurebranche. Niet alleen consumenten, ook zorginstellingen en zorgverleners willen in één oogopslag kunnen vaststellen of een pedicure of voetverzorgingpraktijk aan de gestelde eisen voldoet. ProCert heeft het kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP) ontwikkeld. Daar kunt u zien welke pedicure voldoet aan de eisen. Pedicure Corine de Ruiter staat hier ook geregistereerd, voor meer info www.kwaliteitsregisterpedicures.nl . Iedere beroepsgroep binnen de zorg kent hiervoor een eigen systeem.

De geschillencommissie

Door mijn lidmaatschap bij provoet ben ik automatisch ook aangesloten bij de geschillencommissie. Mocht u hier meer informatie over willen. Vraag er gerust om als u in mijn praktijk bent. Daar staan folders met de uitlegOf neem een kijkje op www.degeschillencommissie.nl
Voor al uw voetzorgen

Contact

Medisch pedicure Corine de Ruiter

Andoorn 99
8265 KK Kampen