Sportpedicure


Sporters zijn in bij Medisch Pedicure Corine de Ruiter een bijzondere doelgroep, ik wil graag zorg dragen voor de continuïteit van het sporten.

Want sportvoetverzorging is maatwerk!

Als sporter wilt u graag soepel, verantwoord en vooral zonder blessures bewegen.

Als sporter ben je bewust bezig met je lijf. Je wilt gezond zijn en lekker in je vel zitten. Het maakt nl. niet uit of u nu recreatief sporter of een (weer) beginnende sporter bent, of mogelijk zelfs een wedstrijdsporter of topsporter. Wij helpen alle sporters, onafhankelijk van hun tak van sport of niveau. Je voeten spelen een belangrijke rol bij het sporten. Helaas kunnen er klachten ontstaan waardoor sporten moeizamer wordt of zelfs onmogelijk. Soms acuut of soms geleidelijk aan. Ook als u geen klachten heeft of deze wilt voorkomen bent u bij ons aan het juiste adres.

De conditie van je voeten: de basis voor je sportprestaties.

De in sport gespecialiseerde pedicure speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van voeten en behandelen van klachten; ook preventief.
Wij geven persoonlijk advies en een professionele behandeling, want de conditie van je voeten is de basis voor je sportprestaties!

Maak kennis met de meerwaarde die ik als sportpedicure kan bieden en vraag een gratis voetencheck aan.


Sporters maken veel gebruik van hun voeten.

·- Hardlopers kampen vaak met blaren en/of trauma nagels. Iedere stap is een afzet met de voorvoet, een landing op de hiel en een afwikkeling. Wat voor afstand je er ook mee loopt, je voeten krijgen het zwaar te verduren.

 - Wandelaars kampen ook vaak met blaren of kloven in de hiel.  kilometer na kilometer wordt er afgelegd op onze trouwe onderdanen.

·- Voetballers en (kick)boksers zijn traumanagels (beschadigde teennagels) de klacht die het meest wordt gesignaleerd.

·- Bij tennissers, golfers en volleyballers staat eelt bovenaan de lijst.

·- Ruim driekwart van de pedicures ziet dat sportschoolbezoekers last hebben van schimmelnagels.

·- Andere klachten die sporters ondervinden zijn onder meer likdoorns, kloven, kapotte huid en wratten.

·- Wielrenners die onder druk van hun schoenen ingroeiende nagels gaan krijgen.

De meest frequente oorzaken van voetklachten zijn intensieve of langdurige belasting, verkeerd schoeisel en onvoldoende verzorging van voeten en teennagels.

·- Iedere sport kent zijn eigen bewegingen

 - Iedere sport kent zijn eigen schoeisel

·- Iedere sport kent zijn eigen ondergrond

·- Sommige sporten hebben attributen blauw druk maken

·- Iedere sport heeft een eigen “type” atleet


Sportvoeten zijn vaak:

·- Lang opgesloten in schoenen, vaak te smal van pasvorm

·- Warm, vochtig

·- Veel wrijving en druk (door snelheid en sprong/landen)


Wat kan ik als sportpedicure voor U betekenen?


·- Voetklachten behandelen

·- Voetverzorging preventief en dus beter presteren

·- Voetverzorgingsadviezen

·- Drukontlasting tijdens sporten (tijdelijk)

·- Sok advies en vetertechniek

·- Medical taping

·- Ziet sporter regelmatig, problemen signaleren en zo nodig doorsturen naar andere disciplines


Pedicure en Sportpedicure. Wat is het verschil?


Als pedicure kan ik veel voetklachten verhelpen. Meestal bij iedereen, want bewegen doen we allemaal in meer of mindere mate. Daarnaast is schoenadvies en veteradvies ook nagenoeg hetzelfde voor sporters en niet-sporters.

Een sporter wil kunnen blijven sporten en wil gelijk van zijn klacht worden verlost. Het gaat naast een mooie cosmetisch verzorgde voet zeker ook om een functionele oplossing. Medical taping, veteradvies en goed afpleisteren zijn hiervoor goede oplossingen.

Het verwijderen van eelt vraagt ook extra aandacht voor de sporter. De gehele voet eeltvrij maken is hierbij zeker geen optie. Er moet bij een sporter een functioneel laagje eelt achterblijven, anders ontstaat een pijnlijke en branderige voet.

Veel klachten aan de sportvoet beginnen bij de sportschoen. Vandaar dat ik informatie verstrek over schoenen, zolen en de diverse ondergronden waarop gesport wordt. Door de veters in de schoen anders te rijgen kunnen pijnklachten worden weggenomen.


Schoenadvies voorbeeld sportschoen


De beoefende sport kan de directe veroorzaker zijn van een bepaalde voetklacht. Door de impact van de beweging, frictie in de sportschoen of door de sportschoen zelf. Dus breng uw sportschoen mee!

De belangstelling voor voetzorg bij atleten, zowel topsporters als recreatieve sporters, neemt toe, omdat men zich meer en meer realiseert, dat deze zorg geen luxe is, maar voor velen een noodzaak. Immers, sporten is gezond, maar dan het liefst zonder blaren, eelt- en/of nagelproblemen, pijnlijke, brandende voeten enzovoorts. De rol van de pedicure in de sport zal, naast een behandelende, ook een preventieve rol zijn.


Tips voor sporters:

§- Knip teennagels recht, niet te kort en houd rekening met de natuurlijke vorm van de nagels.

§- Voorkom een weke huid en laat je hardloopschoenen na het dragen bij voorkeur 24 uur rusten om het vocht te laten verdampen.

§- Smeer je voeten in met een voetencrème, deze houdt de huid soepel.

§- Draag tijdens gebruik van openbare doucheruimtes badslippers tijdens het douchen.

§- Indien voetklachten of nagelproblemen, maak op korte termijn een afspraak.

§ -Natte schoenen nooit op de verwarming drogen.

sportlogo opleiding