Sportpedicure

In 2015 kwam er een artikel in de podopost (vakblad voor pedicures) over sportpedicure en dat daar geen echte opleiding voor was. Na dien is er veel vraag geweest over een opleiding en hebben gelukkig divere opeiders het opgepakt en hebben een opleiding ontwikkeld met:

docentes;
topdocentes; sportpodotherapeuten, bewegingswetenschappers en allemaal zijn het praktijkmensen.
Mogelijk dat we voor bepaalde onderwerpen zelfs gastdocentes inzetten met een specialisatie op dat vakgebied.

Zo ook mijn opleider en ik heb mij dan ook gelijk opgeven om de opleiding te gaan volgen.

Omdat ik Medisch Pedicure ben heb ik geen voortraject nodig en kan ik gaan starten in oktober van dit jaar. 5 daagse studie verdeeld over 3 maanden. Dus voor het einde van het jaar ben ik klaar en hoop ik mijn sportpedicure te kunnen noemen.


Wat kan ik verwachten van de opleiding?

lesopbouw;

de opleiding bestaat uit 5 hele dagen. Tussen elke lesdag zit minimaal 2 weken zodat u thuis uw opdrachten goed kunt maken. Te denken valt hierbij aan het bezoek aan een sportclub, contact met sportverzorgers en trainers etc. Het maken van een cliëntendossier maakt ook onderdeel uit van de opleiding etc.


Onderwerpen die tijdens de opleiding aanbod komen zijn te

veel om op te noemen. Hieronder een kleine greep uit O.A.;

  • inspanningsfysiologie
  • functieonderzoeken
  • biomechanica
  • spierlengtetesten
  • meten van weerstand
  • blessurepreventie en blessurebehandeling

Uiteraard hebben we een "plakdag" met uiteenlopende technieken zoals klassieke taping, sporttaping, medical taping etc.

Maar ook kijken we naar interdisciplinaire samenwerking en maken we allemaal een of meerdere cliëntendossiers. Ook leren we hoe we het geleerde in onze pedicurepraktijk tot een succes kunnen maken.


Kortom: een fantastische opleiding met zeer uiteenlopende technieken en onderwerpen. Praktijkgericht en praktisch gericht. Toegesneden op de actualiteit maar vooral ook een prachtige aanvulling op uw werkzaamheden.

toetsing:
Tijdens de opleiding wordt wekelijks een theorie toets afgenomen en op de laatste dag een praktijktoets. Hoe die er uit komt te zien is nog niet bekend.

Maar dat het leren wordt en werken is zeker. Voor niets gaat de zon op.

Al tijdens de opleiding gaat u netwerken zodat u na de opleiding direct aan de slag kunt als;

gecertificeerd         SPORTPEDICURE

muurbord:
na succesvol afronden van deze opleiding, ontvangt u een muurbord dat u buiten uw praktijk kunt ophangen zodat u herkenbaar bent als gecertificeerd sportpedicure

Tijdens de opleiding zal ik dan ook op onderzoek uit moeten en langs sportverenigingen gaan. En zal ik ook aan de clienten mijn vragen gaan stellen.

Ik heb er nu al erg veel zin in en hoop dan ook dat ik aan het eind van de opleiding zo'n mooi muurbord naast de deur kan plaatsen.Mon, 20 June

My website

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

This is the main content area

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh.

Ut fermentum massa justo sit amet risus.